Werkwijze 

.....vanuit een vraag
Door middel van een  socratisch gesprek gaan we een fundamentele (levens) vraag of situatie eens nader onderzoeken. Het socratisch gesprek is een gestructureerde, maar ook vrije en open vorm van gesprek, waarin we met tijd en aandacht de vraag of situatie verder uitdiepen en verhelderen. In socratische gesprekken gaat het niet om het vergaren van  theoretische kennis maar om praktische wijsheid en verstandigheid. Het is geen therapie; maar een gesprek van mens tot mens.
Je kunt mij ook inhuren voor een socratisch gesprek met een groep of in je organisatie.

.....met betrekking tot een wens
Waarom blijven wensen vaak onvervuld? Meestal omdat zo'n situatie aan de ene kant uitdagend en opwindend  is maar aan de ander kant ook een beetje angstig en wellicht risicovol. Het is een punt waar je iets onder ogen moet zien om verder te kunnen. Je keuzes moet maken. 
Door te werken met de creatiespiraal van Martinus Knoope kom je stapje voor stapje dichterbij je doel. Meestal hebben we daar 5 gesprekken of bijeenkomsten voor nodig. Ook met een team is het waardevol om de spiraal te gebruiken, vooral bij veranderingen. Ik ondersteun daar graag bij.

....voor een beetje rust
Rust is de situatie waarin veel tot stand komt. Juist als je hoofd vol vragen en twijfels zit kan rust zorgen voor  helderheid en klaarheid. Als je daar behoefte aan hebt zullen we praten afwisselen met meditatie of stilteoefeningen. 


wens of vraag

Goede vragen helpen je vaak verder dan goede antwoorden. 

Dus wat is eigenlijk precies je vraag?Een wens is een voorgevoel van wat je daadwerkelijk in staat bent om  te realiseren. 

Waarom lukt dat dan niet?